Op dinsdag zijn wij gesloten

Kerstversiering reikt verder dan een prachtige boom en een feestelijke tafel, dat weet je. Wie helemaal weg is van deze periode, beseft maar al te goed dat kerstversiering buiten minstens zo belangrijk is! Op welke traditionele of net originele manieren je je tuin of voorgevel in een kerstjasje kunt steken? Wij schotelen je 3 leuke tips voor!

Nummer 1: verlichting van je stek, van poort tot gevel

Laten we beginnen met kerstlampjes aan de voorgevel van je huis of appartement. Dat is eigenlijk de meest eenvoudige manier om ook buiten voor toffe kerstversiering te zorgen. Toch hoeft buitenverlichting niet eentonig te zijn:

  • Hang leuke sfeerlampjes aan je balkon: kies voor traditionele lampen of net exemplaren in verschillende kleurtjes. Tijdens de kerstperiode mag het lekker vrolijk, toch? 
  • Versier je poort of hek: heb je buiten een grote poort of net een schattig hekje? Decoreer ze met feestelijke verlichting! 
  • Laat je tuintafel schitteren: leuke kerstversiering voor buiten hoort ook thuis aan de achterkant van je woonst. Waarom zet je geen leuke lantaarn of warme lampen op je terras of de tuintafel?  

Nummer 2:  losstaande kerstversiering en kerstfiguren voor buiten 

Gaat het om losstaande kerstelementen- en decoratie voor buiten, dan kan je het basic houden of net heel inventief uit de hoek komen. Aan jou de keuze, en we voorzien je hieronder graag van de nodige inspiratie:

  • Zet ook buiten een kerstboom: naast de voordeur of bij de garagepoort, zolang hij maar voldoende schittert! En daarvoor verwijzen we graag naar nummer 1 hierboven.
  • Speel met kerstfiguren voor buiten: een al dan niet lichtgevend hert of een slee in de voortuin? Het kan allemaal. Maak er jouw eigen kersttafereel van! 
  • Plaats potten met kerstgroen: vul bloempotten met kerstgroen en zet ze neer in de voor- of achtertuin. Sfeer gegarandeerd. 

Nummer 3: zelf kerstversiering voor buiten maken in DIY-stijl

Wil je je helemaal uitleven en er een DIY-kerst van maken? Waarom ook niet, laat die creatieveling in jou naar buiten komen. Letterlijk! Deze kerstversiering is echt leuk om zelf in elkaar te boksen:

  • Maak je eigen kerststuk of -krans: kerststukken in je tuin tilt je buitenversiering onmiddellijk naar een hoger niveau. En nu je toch bezig bent, kan je misschien zelfs een kerstkrans voor aan de voordeur knutselen. De materialen kan je met gemak uit eigen tuin halen. Gebruik een boomstamschijf als bord, en versier met takjes van de bomen. 
  • Vul een paar glazen potten met versiering: vind je een eigen kerststuk of -krans te veel werk? Neem dan enkele grote, glazen potten en vul ze met versiering. Dennenappels, mos, takjes, gedroogd fruit, … Mogelijkheden in overvloed. 

Klaar om je kerstversiering voor buiten te strikken of om zelf de handen uit de mouwen te steken? Zak dan deze week nog af naar Leo Nagels: daar vind je ongetwijfeld al het nodige!