Op dinsdag zijn wij gesloten

De dagen worden langer en de zon gaat weer meer schijnen. April is dan ook ideaal om de tuin klaar te maken voor de lente en zomer. Omdat het minder vriest en je meer drogere periodes hebt, is het een fijne tijd om in de tuin met de planten door te brengen. Je kunt nu ook met een gerust hart de haag snoeien en nieuwe planten in de tuin zetten. Welke planten je deze maand niet mag missen? Wij geven je graag onze top 3!

Klimplanten en hagen

Een van de planten die zeker niet mag ontbreken in dit rijtje, zijn de klimplanten. De grond is ’s nachts niet meer bevroren, waardoor ze perfect geplant kunnen worden. Klimplanten zet je best een afstand van elkaar. Ben je niet helemaal zeker hoe ver? Kom langs in onze winkel! Wij helpen je graag verder.

Hedera en klimop zijn soorten die ook in de winter groen blijven. Deze planten zijn dan ook zeer geschikt om je wat extra privacy in de tuin te geven.

Bodembedekkers mogen de grond in!

De maand april is heel geschikt om bodembedekkers in de grond te planten. Bij bodembedekkers raden we vleesbes of leucothoe aan. De vleesbes heeft prachtige kleine witte bloemen en wordt zo’n 40 cm hoog. Deze bodembedekker is dan ook zeer geschikt om te combineren met klimplanten. Als de zon te fel schijnt, zal de deze plant zorgen dat de klimplanten minder snel uitdrogen.

Klimrozen

Als laatste in de rij hebben we de klimrozen. Als je ze in het najaar nog niet geplant hebt, is het zeker nu de tijd om ze in de tuin te zetten. Dan zullen ze in de zomer volop bloeien. De klimroos is een fantastische klimplant die je tuin een fleurige toets geeft. Er zijn rozen in allerlei kleuren en groottes. Je vindt er dus zeker eentje waar jij helemaal zot van bent.

Er bestaan ook doorbloeiende rozen, waardoor je na de eerste bloeiperiode een tweede bloeiperiode krijgt. Zo heb je nog langer plezier van de klimrozen!

Wil je meer informatie over de planten die je echt moet planten in april? Spring dan zeker binnen in ons tuincentrum!