Op dinsdag zijn wij gesloten

Nu Koning Winter steeds meer van zich laat horen, is de kans klein dat je nog buiten vertoeft. Je tuin ligt er dus kil bij, klaar om binnenkort bedekt te worden met een dik pak sneeuw. Wil je toch nog wat kleur (en sfeer) in je huis en tuin? Dan zijn deze 3 planten ideaal om in december te planten!

1. Winterjasmijn
De winterjasmijn vinden we terug bij verschillende Vlaamse tuiniers. Deze jasmijn is een gemakkelijke plant, die zich niets aantrekt van de grond onder haar. Tegelijkertijd is deze gele bloem ook enorm opvallend en een echte meerwaarde in iedere tuin!

winterjasmijn

2. Winterheide (dopheide)
Winterheide, in de volksmond ook dopheide genoemd, is een snelgroeiend en compact struikje. Je herkent het onmiddellijk aan de klokvormige bloemetjes en naaldvormig blad. Zoals haar naam al doet vermoeden, is de winterheide ideaal tijdens deze koude dagen. Ze is namelijk de enige in haar soort die kalk in de bodem goed kan verdragen!

winterheide

3. De kerstboom
Als er één plant tijdens december niet mag ontbreken, dan is het wel de kerstboom. Kerstbomen worden gedurende deze maand de blikvangers van iedere huiskamer en laten jou genieten van sfeer en gezelligheid in je woning. Spring zeker en vast eens binnen voor verschillende kerstbomen in allerlei maten en hoogtes!

kerstboom