Op dinsdag zijn wij gesloten

Tijdens de paasperiode komt alles tot leven, de dagen worden langer en warmer, … . Het is ook één van die periodes waarin men de kans krijgt om tuin en huis prachtig te versieren. De volgende creatieve tips geven je ontelbare manieren om de lente kleurrijk in te zetten.

1. Kleuren die perfect bij de lente passen

De paasperiode wordt gekenmerkt door het gebruik van lichte, opvallende kleuren die de monotone winter doorbreken. Een elegant paasboeket of traditionele paastak op de buitentafel plaatsen is al een goed begin om de tuin een nieuwe uitstraling te geven. Ook de tafelaankleding tijdens de paasbrunch kan worden aangepast zodat alles één mooi geheel vormt.

Gele en groene kleurtinten zijn onlosmakend verbonden met Pasen, en zijn dan ook aanwezig in verscheidene lente-collecties. De frisheid van dergelijke kleuren symboliseren het einde van de koude, donkere periode en het begin van de lente. Met als hoogtepunt natuurlijk de paasperiode. Voor hobbytuiniers is dit de ideale periode om creatief te zijn en dergelijke kleuren in de paasdecoratie naar boven te doen komen.

2. Eitjes en paashazen: onmisbaar bij de lente

Bij het zoeken naar de perfecte paasdecoratie kunnen sommige elementen echt niet ontbreken. Zo zijn gouden eitjes en paashaasjes ideaal om zowel de woonkamer als de tuin te versieren. In de tuin kan je een heuse paaseierenjacht organiseren, dus waarom hem dan ook niet decoreren? Om een volwaardige lentesfeer te creëren kun je paaseieren en paashazen zetten aan de voordeur of op het terras.

3. Paasbloemen: narcissen en tulpen

Voor de tuiniers onder ons is Pasen de ideale periode om creatief te zijn en de tuin om te toveren: zowel grootbloemige tulpen als jonge narcissen geven de tuin en het terras een unieke, opvallende uitstraling. Andere soorten zoals hyacinten geven dankzij hun langwerpige structuur en opvallende kleuren een extra dimensie aan de buitenkant van het huis.

 

Op zoek naar (paas)bloemen of decoratie om je tuin of thuis mee om te fleuren? Bezoek dan zeker onze winkel. Wij helpen je graag mee met kiezen.