Op vrijdag zijn wij open van 08u30 tot 18u00

Hou jij ook zo van een gezellig interieur met hier en daar wat groen? Overweeg je zelf om een kamerplant in huis te halen? Wij vertellen je over drie voordelen van kamerplanten en helpen je op weg met enkele verzorgingstips.

Meer sfeer in huis

Kamerplanten zijn altijd een leuke toevoeging aan je interieur. Ze ogen mooi en zorgen voor een gezellige sfeer waardoor je je meteen thuis zal voelen. Planten vergen wat aandacht, maar laat je daar zeker niet door afschrikken. De kleine, regelmatige moeite die je erin steekt zal zeker lonen.

Goed voor je gezondheid

Naast sfeer en gezelligheid bieden kamerplanten ook heel wat voordelen voor je gezondheid. Door planten in huis te halen geniet je in van:

  • zuivere lucht met meer zuurstof;
  • een goede nachtrust;
  • minder stress;
  • beter humeur in het algemeen.

Maar daar stopt het niet. Heb je regelmatig last van hoofdpijn, keelpijn of een verstopte neus? Dan haal je nog meer voordeel uit de aankoop van kamerplanten. Ze helpen namelijk symptomen van verkoudheden tegen te gaan. Bovendien verkleinen ze de kans op allergieën én verbeteren ze je concentratievermogen.

Nog een leuk pluspunt van kamerplanten: je hebt altijd een geneesmiddel bij de hand. Sommige kamerplanten hebben helende krachten. Zo werkt de gel van een Aloë Vera-plant uitstekend voor de genezing van brandwonden.

Betere akoestiek

Ook je oren plukken de vruchten van kamerplanten (nee, niet letterlijk :-)). Wanneer je planten met grote bladeren in huis plaatst, absorberen ze het geluid in de ruimte. Dit zorgt voor een aangenamere akoestiek en leefomgeving. Ideaal voor grote ruimtes of in drukke huishoudens.

Verzorging van kamerplanten

Maar hoe zorg je nu juist voor kamerplanten? Welke hebben nu veel of weinig licht nodig? En hoeveel water moet je ze net geven? Wij geven je enkele verzorgingstips voor drie favorieten.

Verzorging Monstera of ‘gatenplant’

Net zoals de Philodendron Xanadu is de Monstera relatief makkelijk in onderhoud. De plant groeit het beste op een schaduwrijke plaats. Idealiter wordt deze zo onderhouden dat de grond een beetje vochtig is, zonder dat de wortels in water blijven staan.

Voor je de Monstera weer een gietbeurt geeft, kan je best even wachten tot de grond weer droog is. Vervolgens kan je zelf wat experimenteren om te zien wat de juiste hoeveelheid water is.

Verzorging Strelitzia Nicolai

In tegenstelling tot de Monstera, geniet de Strelitzia volop van een plekje met veel licht zoals naast een raam. Tijdens de winter kan je de plant zelfs best aan de zuidkant van je woning plaatsen.

Aangezien de plant graag veel licht heeft, heeft hij ook veel water nodig. Om uitdroging te vermijden geef je best zoveel water dat de grond na een week net weer droog is.

Verzorging Pilea Peperomioides of ‘pannenkoekenplant’

De bekende pannenkoekenplant is schattig én makkelijk in onderhoud. Zet het plantje op een plaats waar veel indirect zonlicht is en geef het regelmatig kleine beetjes water. Groeien je plantjes goed? Share the love, maak je vrienden en familie blij met een stekje.

Kamerplanten Leo Nagels

 Kom jouw kamerplant uitkiezen in onze winkel

Heb je al een perfect plekje bedacht voor een kamerplant bij jou thuis? Kom gerust eens langs in onze winkel om jouw favoriet uit te kiezen. En als je graag nog wat advies krijgt, staan onze medewerkers klaar om je verder te helpen.

Plan je bezoek