Op dinsdag zijn wij gesloten

De winter staat synoniem voor kille tijden in de tuin. De temperaturen zijn zo laag dat er nog weinig planten bloeien. Toch mogen we januari niet bestempelen als rustige tuinmaand. Misschien liggen er nog enkele klusjes op je te wachten, of kan je denken aan deze 3 prachtige januariplanten.

Cyclaam

Een plant die in januari geplant kan worden is de Cyclaam. Dit knolgewas doet onmiddellijk denken aan het twaalfgodenkruid, dat we terugvinden in heel wat Vlaamse tuinen. De prachtige bladeren en kleuren zorgen voor een relaxerend effect. En de lange levensduur zorgt ervoor dat de Cyclaam ideaal is tijdens de winter.

Bramen

Bramen zijn struiken met een grote groeikracht en heel wat slingercapaciteit. Om die reden moeten bramen heel goed gesnoeid worden, want snoeien doet bloeien. Deze plant is volledig winterbestendig, en kan dus tegen de koude wintergrond en de winterse temperaturen.

Rabarber

Wat weinig mensen weten over rabarber, is dat deze plant een ontzettend hoge leeftijd kan halen. Een rabarberplant houdt van zon, maar kan ook perfect de winter doorkomen. Rabarber overleeft dus niet alleen koude winters, maar ook drogere periodes.