Op vrijdag zijn wij open van 08u30 tot 18u00

Nu we het kerstfeest enkel in (wellicht heel) beperkte kring kunnen vieren en 2020 een jaar was om het merendeel snel van te vergeten, willen we het die laatste dagen extra gezellig maken. Want de eindejaarsperiode is een tijd van liefde en gezelligheid. En dat hoeft dit jaar niet anders te zijn. Hoe je dat doet, vertellen we in dit blogbericht.

Gezellig decor

Kerst vieren met de hele familie zit er niet meteen in, maar hoe dan ook brengen we deze figuurlijk warme periode door met wie ons erg nauw aan het hart ligt. Haal daarom alles uit de kast om het deze keer extra gezellig te maken.

Beeld het je in:
De onmisbare, tot de nok versierde kerstboom. Dansende vlammetjes van kaarsen die over het hele huis verspreid staan. Een tot in de puntjes afgewerkte feesttafel, uitgestrooide sterren die op het tafellaken liggen te schitteren in het kaarslicht en die dat heerlijke diner nog wat meer cachet geven: Kerstmis zit niet enkel in het gezelschap, maar ook in de aankleding. Het zijn – soms subtiele, soms wat meer opvallende – details die het verschil maken.

Kerstdecoratie

Begin alvast met de stijl en aankleding van je interieur. Besteed hier wat extra aandacht aan, en je zal versteld staan van het effect.

Stap 1: de tafel

Begin op de plek waar je wellicht het meeste tijd zult doorbrengen: de feesttafel. Bepaal eerst en vooral de kleuren, want die kun je overal – niet enkel op je tafel – laten terugkomen. Keuze gemaakt? Leg dan eerst een tafellaken in een van de door jou gekozen kleuren klaar. Leg nu je eventuele placemats op hun plaats, vooraleer je met de borden begint. Heb je meerdere gangen op je menu gezet? Dan geeft het stapelen van je borden vaak een leuk effect. Leg je bestek langs weerskanten (van buiten naar binnen per gang, vorken links en messen en lepels rechts).

Stof je glazen proper af en zet zowel wijn- als waterglazen klaar. Leg servetten op of naast de borden en let ook hier op de kleur en stijl. Een té kleurrijk of verfrommeld servet kan je hele opstelling tenietdoen. Gebruik eventueel een servetring voor stoffen servetten.

Stijlvol servies geeft je tafel net als op restaurant een knappe uitstraling. Dat belooft voor het menu!

Bij Leo Nagels vind je trouwens de schitterende collecties van Pascale Naessens en Sergio Herman. Ontdek alle potten en pannen, borden, kommetjes, en nog veel meer.

https://nl.pinterest.com/pin/397864948333238871/

Nu je tafel klaarstaat, kan je in het midden een langwerpige kerststuk of een bloemstuk plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een exemplaar met kunstbesjes of een heuse stronk (niet te verwarren met je dessert). Ronde tafel? Kies dan voor een krans in plaats van een stronk.

Probeer over het algemeen niet te overdrijven, zodat je nog ruimte hebt voor je tafel en jij en je gasten nog comfortabel zitten.

Stap 2: licht

Sfeer scheppen met lichtaccenten is de belangrijke volgende stap. Dim je hoofdlichten en ontsteek de kaarsjes van je kerstkrans.

Heb je er de ruimte voor, verspreid dan zeker nog wat extra kaarsen over je tafel. Hoe meer bewegend licht, hoe dynamischer je tafel. Zet ze in lantaarns of met zand gevulde kommetjes of emmertjes. Heb je liever geen warme vlammen op je tafel? Dan zijn kunstkaarsen altijd een optie.

Niet alleen je tafel is gebaat bij gezellige lichtaccenten, ook je buffetkast of andere tafeltjes lenen zich perfect tot een lichtspel. Steek bijvoorbeeld een fijne slinger kerstlichtjes in de flessen die je samen soldaat maakt. (bekijk hier al onze kerstverlichting)

Stap 3: je kerstboom

Wie Kerstmis zegt, zegt kerstbomen. Heb jij de jouwe al in huis gehaald? (bestel ‘m gewoon online) Nu je de meeste uren van de dag toch thuis doorbrengt, is het een goed idee om nu je boom al te halen en te versieren. Dat zorgt voor een afwisselende omgeving en een stevige portie gezelligheid. Hou je het liever subtiel en heb je niet veel zin om een grote boom te versieren, overweeg dan een klein voorversierd kerstboompje.

Een kerstboom in huis halen is één ding. Het volle potentieel ervan benutten, is nog wat anders. Daarom hebben we een gids opgesteld om je kerstboom te decoreren en zo de kerstsfeer tot in de kleinste hoekjes van je woning te brengen. Daar lees je hoe je in 7 stappen je kerstboom naadloos (niet naaldloos) versiert.

Nog vragen over onze producten? Contacteer ons gerust

Heb je graag extra inspiratie? Ontdek dan al onze kerstproducten (filter links op categorie of beweeg je muis bovenaan over ‘Kerst’)