Op dinsdag zijn wij gesloten

Maart is een bijzondere maand voor je tuin. Tijdens deze voorjaarsdagen wordt de lente echt zichtbaar. Heerlijke geuren, opkomende planten, groene bomen en kleurrijke bloemen die zich langzaam weer aan de wereld tonen. De temperatuur wordt warmer en de tuin leeft weer op na de winterprik. Er is dus werk aan de winkel: je tuin moet gereed gemaakt worden voor een nieuwe bloei.

Hagen en tuinplanten in maart

Maart leent zich uitstekend om hagen, bomen en heesters te verplanten. Naast het planten van hagen, kan er aandacht worden besteed aan tuinplanten. Heesters overwinteren bovengronds en kunnen een heel jaar bloeien. Met heesters kan je een prachtig bloeiende tuin samenstellen, zeker wanneer ze een combinatie vormen met andere planten. Wees bij het tuinieren in maart wel alert op vogels, zij eten de kiemende zaden.

Groenten en bloemen planten

Bloeien er narcissen? Dan is het voorjaar écht begonnen. Deze voorjaarsbloeiers komen na de winter vanzelf tot bloei. Uitgebloeide bloemen knip je best weg, zodat de plant zijn energie kan behouden. Rozen kunnen in maart geplant worden. Zorg voor flinke plantgaten en verrijk de grond met voldoende voedingsstoffen voor de roos. Verder is maart een prima tijd om erwten, tuinbonen, spinazie, radijs, aardappel, wortels en sla te planten. Ideaal om je eigen moestuin aan te leggen!

Tuinonderhoud in maart

Wil je deze maand snoeien? Dat is zeker geen slecht idee! Struikrozen en heideplanten kunnen worden gesnoeid, net als mahoniestruiken. Ook voeding is zeer belangrijk voor de tuin. Bemesten zorgt voor een gezonde en vruchtbare tuin. Nog een aspect om in de gaten te blijven houden is dat ook dieren ontwaken. Slakken worden vaak beschouwd als echte plaag in de tuin. Door goed voorbereid te zijn op deze gasten, kun je veel frustratie voor zijn.

Benieuwd naar meer? Bezoek dan zeker en vast ons tuincentrum!