Op dinsdag zijn wij gesloten

De winter is een seizoen waarbij je maar weinig in je tuin vertoeft. Het kraakt dat het vriest, op alle dagen ligt een pak sneeuw, en de zomerse gezelligheid is ver zoek. Of toch niet? Trek je stoute (winter)schoenen aan en organiseer een barbecue voor je vrienden. Je zal zien dat je winterbarbecue een enorm succes zal zijn, zeker wanneer je onze tips voor een winterbarbecue in acht neemt!

Tip 1: Maak het warm

Een dikke winterjas zal niet voldoende zijn om je te beschermen tegen de winterkou. Zelfs het warme vlees dat je maag even opwarmt, zal niet werken. Zorg dat je de plek voor je winterbarbecue goed verwarmt. Hiervoor kan je terrasverwarmers of vuurkorven gebruiken. Zorg ook dat de dekentjes al klaar liggen. Niets is zo lekker en knus als wegkruipen onder een fleecedeken, wanneer de temperaturen ver onder de nul liggen.

Vergeet trouwens niet om extra kolen voor je barbecue te bestellen. De kolen zullen trager warm worden, waardoor het aangeraden is om een extra lading te hebben.

winterbbq

Tip 2: Zorg voor sfeer

Tijd om wat leven in de brouwerij te brengen! Zorg voor een warm onthaal. Hang sfeerverlichting op. Maak gebruik van gekleurde lampionnen. Steek verschillende kaarsen aan. Zo maak je van je barbecue een echt barbecuefeest om nooit te vergeten!

winterbarbecue

Tip 3: Nodig de juiste mensen uit

Nodig alleen mensen uit die tegen kou kunnen. Mensen die niet van deze winterperiode houden, zullen maar weinig kunnen genieten van je barbecue. Zorg er trouwens ook voor dat je niet teveel mensen uitnodigt. Het duurt immers langer om je vlees klaar te maken!

Tip 4: Gebruik de juiste barbecue

Zonder het juiste materiaal hoef je niet te denken aan een winterbarbecue. Niet elke barbecue is immers bestand tegen de ijskoude temperaturen. Ga daarom niet voor de goedkope barbecues vervaardigd uit dun materiaal. Ga voor een degelijke barbecue die tegen een (koude)stootje kan, zoals bijvoorbeeld de Weber Genesis of de Barbecook Smoker!

6511001K11 2011 Weber Genesis E310 Gas Grill LP Black Feature

Nog op zoek naar een goede winterbarbecue? Speciaal voor de barbecueliefhebbers staan verschillende barbecues in promotie, waaronder:

Geïnteresseerd? Plannen voor een winterbarbecue? Spring zeker eens binnen in de barbecue-afdeling van onze winkel!