Op dinsdag zijn wij gesloten

Ademt jouw woning nog niet helemaal kerst? Ben je naarstig op zoek naar inspiratie voor kerstversiering te maken? Geen probleem: zelf je kerstdecoratie in elkaar boksen is fun én (meestal) zo gepiept. Leg je eigen accenten, en je verzekert je voor 100% van een originele kerstsfeer thuis. Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Hier zijn 5 leuke ideeën waarmee je onmiddellijk van start kunt gaan.

#1 Kerstdecoratie maken om in te kaderen

Ligt er een oud(e) fotokader of wissellijst stof te vergaren op zolder? Ideaal, maar anders vind je in de meeste tweedehandswinkels ook mooie kaders voor een prikje. Geef ze eventueel een gouden of ander feestelijk kleurtje. Daarna kan je er zigzag lichtjes in hangen die je bevestigt met nietjes langs de randen. 

Echte liefhebbers hangen de lichtjes dan weer op in de vorm van een ster of kerstboom. Ook een leuk idee: bevestig aan de bovenkant lussen van verschillende lengtes, en hang er je kerstballen aan. Sommige kerstballen verdienen nu eenmaal een inkadering! 

#2 Klassieker: de kerstkrans

Als je inspiratie zoekt voor kerstversiering, kan je absoluut niet om de kerstkrans heen. Ja, iedereen heeft er zo eentje. Maar echt opvallen doe je pas als je zelf een kerstkrans maakt! Extra leuk: dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een krans van stro of een metalen vorm (niet per se rond!) vormt je basis. Daar maak je (vals) dennengroen aan vast. Mag het wat moderner? Gebruik dan eucalyptustakken.

De tweede stap is de ‘echte’ kerstversiering. Gebruik slingers, dennenappeltjes, kleine kerstballen of -sterren of andere decoratie. Ziezo, je eigen unieke stuk is klaar.

#3 Kerstdecoratie maken voor op tafel

Heb je weinig tijd, maar wil je toch iets origineels op tafel neerpoten? Haal dan wat leuke thee- of koffiemokken uit je kast, stop ze vol oasis (steekschuim) en prik in het midden een mooie kaars. Onderaan werk je af met kerstgroen. 

Of vul een vaas met kerstballen en dennenappels. Nog minder moeite, maar het resultaat mag er zijn. Wat een sfeermaker! 

#4 Naamkaarthouders voor het feestmaal

Het kerstfeest draait om gezellig samenzijn. Vermijd daarom chaos bij het aan tafel gaan en zet naamkaartjes op elke plaats. Die presenteer je natuurlijk geheel in kerstsfeer. Zoek buiten wat gevallen twijgjes, maak ze even schoon en bind ze met het naamkaartje ertussen vast met nylon- of katoendraad. Per kaartje heb je amper twee twijgjes nodig. Een takje groen erbij zorgt voor de finishing touch.

#5  Geurende kerstboompjes 

Haal de geur van kerst in huis met mini kerstboompjes, gemaakt uit kaneelstokjes! Per boompje heb je een kaneelstokje, stukjes groen, gekleurde knoopjes (als kerstballen) en een lusje nodig. Lijm alles samen met een lijmpistool. Deze kerstversiering kan je niet enkel in de kerstboom hangen, maar overal in je huis waar je een lekker geurtje wil. 

Zin om met deze inspiratie voor kerstversiering aan de slag te gaan? In onze winkel vind je alles wat je nodig hebt om je kerstdecoratie zelf te maken: van steekschuim tot eucalyptus takken en kerstballen. Kom langs voor knutselplezier!