Snelle levering
Veilig online betalen
Persoonlijk advies

Forel op de grill: citroenboter & rozemarijn

Geniet van de frisse smaken van de lente met dit eenvoudige recept voor gegrilde forel met citroenboter en rozemarijn. De delicate vis wordt perfect gegaard op de barbecue, terwijl de citroenboter met rozemarijn voor een subtiele, citroenachtige smaak zorgt die perfect past bij de zilte forel. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook snel en gemakkelijk te maken, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of een ontspannend weekenddiner in de buitenlucht.

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Grilltijd: 10 minuten
 
Ingrediënten voor 2 personen:
 

2 gekuiste forellen

1 el olijfolie

Grof zeezout

¼ tl gemalen zwarte peper

2tl fijngehakte knoflook

6 takjes rozemarijn

50 gram boter

2 el citroensap

1 el fijngehakte rozemarijn

Bereiding:

Bestrijk de forellen met olijfolie en bestrooi ze binnen en buiten met zout en peper. Doe in elke forel 1 teentje knoflook en 2 takjes rozemarijn. Maak het grillrooster schoon met een borstel.

Leg de forellen op de grill op een matige hitte (180°-200°) en sluit het deksel. Laat ze 5 minuten garen, draai ze dan voorzichtig om en gril ze nog eens 5 minuten, of totdat ze gaar zijn. Zorg zeker dat het vel niet beschadigd raakt.

Smelt intussen de boter in een pannetje of aluminium schaaltje en roer het citroensap en de rozemarijn erdoor. Dit kan op de zijbrander of mee op de grill. Kruid de boter nog bij met wat peper en zout.

Neem de forellen na 10 minuten van de grill en serveer deze direct met de botersaus.

Als groente heb ik zoals u op de foto kan zien gekozen voor prei. De prei van zijn buitenste laag ontdoen en doormidden snijden. Insmeren met een beetje olijfolie en kruiden met lemon pepper kruiden van Burn.

De prei ongeveer 15 minuten op de grill leggen .


Tips:

  • Serveer met citroenpartjes en verse kruiden voor extra smaak.

  • Vervang de rozemarijn door andere verse kruiden, zoals tijm of dille.

  • Voeg extra groenten toe aan de grill, zoals courgette, paprika of champignons.

  • De forellen zijn ook lekker met gebakken aardappelen of salade.

  • Voor een extra rokerige smaak, voeg wat rookhoutchips toe aan de grill tijdens het garen.


Smakelijk eten!

BBQ groeten,


Erik