Snelle levering
Veilig online betalen
Persoonlijk advies

Een tuincentrum met een unieke visieEen tuincentrum met een unieke visie

taverne leo nagels

Kerstmis in een tuincentrum

Begin de jaren 80 werd er een berekend risico genomen. Tuincentrum Leo Nagels ging als één van de eerste tuincentra in België kerstdecoratie verkopen. Die gok werd in een mum van tijd een laaiend succes, en zorgde zo voor de gezellige drukte tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.
 

"In de jaren 80 wilden we ons meer toespitsen op kerstdecoratie. Toen was dat een groot risico voor een tuincentrum, wat uiteindelijk uitgroeide tot een trend.

Leo Nagels

Midden jaren 70 ontdekten Leo Nagels en Sabine Hendrickx dat er een enorme vraag naar snijbloemen, planten, potterie en potgrond was. Daarom openden ze in 1976 voor de allereerste keer de deuren van hun tuincentrum. Ze wilden met hun zaak voldoen aan de vragen van de moderne consument, maar gingen ook actief op zoek naar alle noden van de markt.

En zo geschiedde: doorheen de jaren werd het tuincentrum verschillende keren uitgebreid. Het assortiment werd constant aangevuld en bijgestuurd. De eerste jaren werd er plaats gemaakt voor buitenplanten en maakten decoratiespullen hun intrede in het tuincentrum.

 

 

Eten en drinken in een tuincentrum

 

Tuincentrum Leo Nagels bleef jaar na jaar groeien, wat uiteindelijk resulteerde in een te klein pand. Daarom kochten Leo en Sabine begin jaren 90 de naastliggende gronden en begonnen er volledig vanaf nul. Ze namen al hun kennis en ervaring mee in een nieuw type tuincentrum met een moderne bouwstijl. Vanaf 1 november 1993 konden klanten genieten van een modern tuincentrum met taverne, wat toentertijd een verrassend en vernieuwend concept was.

 

Een nieuwe wind tussen de bloemen en planten

 

De afgelopen jaren werd het assortiment regelmatig uitgebreid met verschillende benodigdheden voor huis en tuin. Zo kwam er een heuse afdeling voor interieurdecoratie, tuinmeubelen en zelfs barbecues.

Jouw experts in...