Op dinsdag zijn wij gesloten

Een degelijke barbecue is meestal een hele investering. Toch is het er één waar je jaren plezier aan beleeft. Als je je barbecue goed onderhoudt, natuurlijk. Het maakt niet uit of je nu éénmaal per maand je barbecue aansteekt of iedere dag geniet van heerlijke barbecuegerechten, een propere en goed onderhouden barbecue gaat jaren mee. Maar… hoe vergemakkelijk je dat onderhoud eigenlijk? Wij geven je drie tips!

1. Alles begint bij het einde
Gedaan met de barbecue, maar geen zin om morgen urenlang het rooster proper te maken? Geen probleem. Leg het rooster een nachtje op het gras, of wikkel het in een natte krant. Laat het een nachtje rusten, en morgen kan je je rooster gewoon met een doek proper maken.

Heb je een gasbarbecue? Zet dan alle vuren gedurende een kwartier op de hoogste stand. Wanneer je dit doet, brandt een groot deel van het vuil al weg voor je begonnen bent aan de schoonmaak.

2. Vuur en water is geen goed idee
Heel wat mensen beginnen meteen na de barbecue te poetsen. Toch is dit meestal niet zo’n goed idee. Wanneer je koud water in een warme kuip gebruikt, stel je de kuip bloot aan twee uitersten. Dit zal je kuip beschadigen en is dus een groot nadeel op lange termijn. Wacht dus best eventjes vooraleer je begint te poetsen, en geniet van een gezellige avond!

3. Bewaar hem goed
Wil je jarenlang van je barbecue genieten? Dan laat je hem best niet in de regen staan. Droog, na het onderhoud, je barbecue goed af en zet hem daarna op een droge plaats. Zo zal je jaren kunnen genieten van het pronkstuk in je tuin!

Ben je op zoek naar meer tips voor je barbecue, of wil je een nieuwe barbecue? Spring dan zeker eens binnen in ons tuincentrum. Daar vind je gegarandeerd de barbecue die bij je past!