Op dinsdag zijn wij gesloten

Het mag gezegd worden: niets is zo sfeervol als een mooie kerstboom, die versierd is met kerstballen, accessoires en sierverlichting. Jammer genoeg raakt die boom in een sneltreinvaart kaal, en vallen de naalden eraf. Maar wist je dat je het kan voorkomen dat de naalden eruit vallen? Onze experts geven je een paar tips om je boom beter te onderhouden!

1. Koop de juiste boom

Het allerbelangrijkste is natuurlijk een goede kerstboom. Maar wat is nu eigenlijk de juiste keuze? De Nordmann staat bekend als één van de meest naaldbehoudende kerstbomen, en is dus zeker en vast een must in iedere huiskamer. De meest populaire kerstboom, de Fijnspar, is juist één van de bomen die het meeste last heeft van naalduitval.

kerstboom-winter

Zorg voor een verse boom. Die versheid kan je testen door aan de boom te schudden. Verliest hij weinig naalden? Dan is de hij vers. Een andere manier om de versheid te controleren is door met je vinger langs een takje te gaan. Haal je vinger langs de tak tegen de richting van de naaldjes in. Als de naalden blijven zitten, is de kerstboom vers.

2. Zorg voor genoeg water

Net zoals dat bij iedere plant het geval is, heeft een kerstboom ook voldoende water nodig. Sterker zelfs: een boom die binnen staat heeft veel meer water nodig dan een gewone boom. Afhankelijk van de grootte van je boom, mag je deze een halve tot een paar liter water geven. De gemiddelde kerstboom krijgt best één liter water per dag!

kerstboom-wennen

3. Laat de kerstboom wennen

Tijdens de kerstperiode maken kerstbomen drastische veranderingen mee. Het ene moment staat hij in de koele buitenlucht, een moment later staat hij binnen in de gezellige warmte. Jouw boom moet zich dus heel snel aanpassen aan een gigantisch temperatuurverschil, en heeft het daar soms moeilijk mee.

Om je kerstboom te laten wennen aan een ander klimaat, kan je hem rustig laten wennen. Zet hem een dagje in de koele garage, berging en hal. Je zal merken dat de naalduitval een pak trager zal verlopen!

Experts in kerstbomen

Op onze kerstmarkt vind je de beste naaldbehoudende bomen en prachtige kerstdecoratie. Heb je toch nog vragen over je kerstboom? Dan helpen onze experts je graag!