Op vrijdag zijn wij open van 08u30 tot 18u00

Ben jij op zoek naar een zweefparasol van goede kwaliteit? Dan raden wij je aan om het assortiment van Platinum eens te bekijken. Deze zweefparasols met voet combineren functionaliteit, design, bedieningsgemak en robuustheid

Ze zijn bovendien verkrijgbaar in een heel groot model van wel 400 x 300 cm tot een kleiner formaat dat je gemakkelijk meeneemt naar het strand. Voor ieder wat wils dus. 

Om je te helpen om de beste keuze te maken, geven we hieronder alvast een aantal handige tips waar je op moet letten bij het kopen van een zweefparasol. 

Kleurechtheid van je parasol 

De kleur van je parasol zal hoe dan ook vervagen onder invloed van de zon. Hoe snel dit gebeurt hangt echter af van de kwaliteit van de stof

Platinum biedt zweefparasols aan van stoffen in de klassen 1 t/m 4. Hoe hoger de stofklasse, hoe beter de kleurechtheid is. Bij stofklasse 4 zie je bijvoorbeeld pas na 350 dagen met direct zonlicht een kleurverschil. 

Tip: heeft je parasol een dagje vrij? Bescherm deze dan met een hoes. Zo verleng je de levensduur. 

Zweefparasols mét uv-bescherming

Een parasol beschermt je tegen de zon. Maar wist je dat niet elke parasol je beschermt tegen uv-straling? De zweefparasols van Platinum bieden een hoge bescherming tot UPF-klasse 50+.

Wendbaarheid: voor ultiem gebruiksgemak

Wanneer je geniet van een mooie zomerdag, is niets zo vervelend als steeds je parasol moeten verplaatsen omdat de zon weer een beetje gedraaid is. Dankzij het unieke dubbele kantelmechanisme van Platinum hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

Dit mechanisme maakt het mogelijk om de parasol in elke gewenste positie te draaien en kantelen zonder dat je deze hoeft te verplaatsen. Je parasol 360 graden draaien of naar achter laten hellen? Voor jou is dat voortaan geen enkel probleem! 

Tip: alle zweefparasols van Platinum waar T² achter staat, zijn uitgerust met dit slimme mechanisme. 

Een andere manier om het jezelf gemakkelijk te maken is met een parasolvoet met vier wielen. Zo verplaats je de parasol moeiteloos over je terras.

Grote zweefparasols vangen veel wind

Een zweefparasol, zeker een groot model, kan veel wind vangen. En het laatste wat je wilt is dat je zweefparasol opeens echt wegzweeft. Gelukkig zijn er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je parasol bestand is tegen de wind

Kies bijvoorbeeld voor een voet met een antislipsysteem, een parasol met flexibele baleinen of een extra dikke mast en draagarm. De grote zweefparasols van Platinum zijn zelfs uitgerust met een windstabilisator. Hierdoor zijn ze zeer stabiel. 

Verlichting: voor de warme zomeravonden

Het is niet essentieel, maar het is wel héél aangenaam: verlichting in je zweefparasol. Zo kan je heerlijk beschut van de warme zomeravond genieten. In de Challenger T² Glow is in de baleinen sfeerverlichting geïntegreerd die zowel naar boven als naar beneden kan schijnen. 

Een zweefparasol koop je best bij Leo Nagels

Bij Leo Nagels focussen we op zweefparasols van goede kwaliteit waar jij lang van kan genieten. Vandaar dat we zo enthousiast zijn over het aanbod van Platinum. 

Denk je dat deze (grote) zweefparasols met voet echt iets voor jou zijn? Bekijk dan hier het volledige aanbod van dit Nederlandse merk of kom eens langs in onze showroom