Op dinsdag zijn wij gesloten

Februari mag dan wel in de winter vallen, gevoelsmatig begint het toch de leuke kant uit te gaan tijdens deze maand. De dagen worden langer, het leven trekt zich terug op gang, gazon begint weer te groeien, … Dat betekent dan ook dat je heel wat werk in je tuin kunt verzetten tijdens deze periode, en dat er ook heel wat planten tot hun recht komen tijdens de tweede maand van het jaar.

Winterjasmijn
De winterjasmijn is een prachtige, gele bloem die zich gemakkelijk laat verzorgen en, zeker de laatste jaren, een bekend gezicht in de Nederlandse en Belgische tuinen is. De winterjasmijn kent een bloeiperiode van december tot april en kan tot 3 meter lang worden: bij uitstek geschikt voor de maand februari dus. Wil je lang van je winterjasmijn genieten? Plaats deze dan tegen een muur die warmte uitstraalt. Zo zal je bloem niet kunnen bevriezen.

Primula’s
De Primula wordt ook wel eens de sleutelbloem genoemd en is, dankzij aangepaste teelmethoden, een echte winterplant geworden. Primula’s zijn uitermate geschikt voor de tuinier die ook in de winter wel wat moois in zijn tuin wil. Het moet daarbij wel gezegd worden dat de Primula een lastige plant in de verzorging is: ze verdragen moeilijk wateroverlast en zijn evenmin een grote fan van droogte. Het juiste evenwicht zoeken is dan ook van groot belang.

Groenten in februari
Februari is ook de geknipte maand voor het bijhouden van een moestuin. Heb je geen idee wat voor groenten je eigenlijk allemaal mag planten tijdens de kortste maand van het jaar? Keuze genoeg, denk aan erwten, peultjes, spinazie, de tuinboon, broccoli, spitskool en diverse slasoorten. Let er wel op dat de grond niet bevroren is, vooraleer je groenten begint te planten.

Tijd voor een groot onderhoud

Dat gezegd zijnde, is deze wintermaand voornamelijk een zegen om voorbereidend werk te doen en je tuin dat onderhoud te geven waar je in de zomer nooit de tijd voor schijnt te hebben. Op zoek naar tips of producten voor je tuin in februari? Kom eens praten met onze experts!