Snelle levering
Veilig online betalen
Persoonlijk advies


Kamerplanten


Kamerplanten

 

 

Planten maken gelukkig! Klinkt als een sterke bewering, maar het is helemaal waar. Ze boosten je gemoed en maken de boel heel wat gezelliger. En dat niet alleen, want planten zuiveren ook de lucht in je woning. Dat is goed voor je gezondheid, haalt je stressniveau naar beneden én bezorgt je zo ook een betere nachtrust.

Benieuwd welke potjes geluk je bij Leo Nagels kunt vinden? Ontdek onze kamerplanten op deze pagina.


Populaire kamerplanten
 

De lijst met kamerplanten is eindeloos. Om je op weg te helpen bij je keuze voor de exemplaren die jouw woning mogen opfleuren, hebben we een selectie gemaakt van de populairste kamerplanten.

Hier is iedereen wild van


Monstera Deliciosa (gatenplant)
 

De Monstera is stilaan een vaste waarde en een absolute aanrader voor zowel beginners als plantofielen. En dat is helemaal terecht, want deze superpopulaire gatenplant is even aantrekkelijk als makkelijk in onderhoud. Koop ‘m meteen groot, of ga voor een kleinere versie en zie hem langzaam maar zeker groeien.

 

 
planten
 Strelitzia Nicolai (paradijsvogelplant)
 

Deze klepper heeft z’n naam niet gestolen. De Strelitzia Nicolai produceert immers niet enkel erg mooie, grote bladeren, er groeien ook zwart met witte bloemen aan die – je raadt het vast – aan paradijsvogels doen denken. Haal ‘m in huis en waan je in de jungle.

 

 
planten
 Maranta Leuconeura (gebedsplant)
 

De bladeren van deze gebedsplant zijn je vast niet vreemd. Je ziet ze vaak opduiken in de gemiddelde Vlaamse huiskamer en je ziet ze net zo vaak op Instagram voorbijkomen. Deze Braziliaanse topper valt vooral op door de rode nerven die de plant erg aantrekkelijk maken.

 

 
planten
 Calathea (schaduwplant)
 

Dit groene katje is er niet een om zonder handschoenen aan te pakken. De Calathea is iets moeilijker in onderhoud, maar is toch helemaal de moeite waard. De verschillende varianten van deze populaire potplant onderscheiden zich visueel door de uiteenlopende accenten in de bladeren, die zich ’s nachts sluiten. Wanneer ze wakker worden, zetten ze zich weer helemaal open om goedgeluimd aan de dag te beginnen. Je zou voor minder, als je lekker mag niksen en naar buiten kijken.

 

 
planten
 Alocasia Zebrina (olifantsoor)
 

Deze prachtige plant met typische zebraprint en pijlstaartbladeren zijn een echte blikvanger in je woning. Heb je een wat strakkere huiskamer of net een vintage look? Deze topper, die je misschien kent als ‘olifantsoor’, past bij verschillende interieurstijlen. Kan niet missen!

 

 
planten
 Tradescantia Nanouk
 

Wil je meer dan een streepje groen? Dan is deze Zuid-Amerikaanse schone met dikke stengel net wat je zoekt. De mix van groene en roze bladeren zijn een echte blikvanger en maken van elke gemiddelde huiskamer een vrolijke tent. De bovenkant van het blad is glad, terwijl de onderzijde wat hariger aanvoelt.

 

 
planten
 

 


Op zoek naar nog meer inspiratie?
 

Mag het iets meer zijn? We bieden ook exclusieve kamerplanten aan die net dat tikkeltje extra aan je huiskamer geven. Laat onze pagina je inspireren en wie weet is jouw woonkamer straks een exotisch resort!

Ben je er nog niet volledig uit? Kom eens langs of contacteer ons voor extra tips.